IPHONE REPARATIE AMSTERDAM

Iphone reparatie amsterdam

Iphone reparatie amsterdam

Blog Article

slip

De iPhone is een reeks smartphones ontworpen en op de markt gebracht door Apple Inc. die gebruik maken van Apple's iOS mobiele besturingssysteem. De eerste generatie van de iPhone werd op 9 januari 2007 aangekondigd door de voormalige CEO van Apple, Steve Jobs. Sindsdien heeft Apple jaarlijks nieuwe iPhone-modellen en iOS-updates uitgebracht. Op 1 november 2018 waren er meer dan 2,2 miljard iPhones verkocht.
Ga hierheen voor: iphone reparatie amsterdam
De iPhone heeft een gebruikersinterface die is opgebouwd rond een multi-touch scherm. Hij maakt verbinding met mobiele netwerken of wifi en kan bellen, internetten, foto's maken, muziek afspelen en e-mails en sms'jes verzenden en ontvangen. Sinds de lancering van de iPhone zijn er nog meer functies bijgekomen, zoals een groter schermformaat, video-opnamen, waterbestendigheid, de mogelijkheid om mobiele apps van derden te installeren via een app-winkel, en veel toegankelijkheidsfuncties. Tot 2017 gebruikten iPhones een lay-out met een enkele knop op het voorpaneel die de gebruiker terugbrengt naar het beginscherm. Sinds 2017 zijn de duurdere iPhone-modellen overgestapt op een bijna bezel-loos ontwerp van het voorscherm, waarbij het schakelen tussen apps wordt geactiveerd door gebarenherkenning.

De iPhone is naast Android een van de twee grootste smartphoneplatformen ter wereld en vormt een groot deel van de luxemarkt. De iPhone heeft Apple grote winsten opgeleverd, waardoor het een van 's werelds meest waardevolle beursgenoteerde bedrijven is geworden. De iPhone van de eerste generatie werd beschreven als "revolutionair" en een "spel-wisselaar" voor de mobiele telefoonindustrie en ook de daaropvolgende modellen hebben lof geoogst. De iPhone heeft de smartphone en de slate vormfactor populair gemaakt en een grote markt voor smartphone-apps gecreëerd, oftewel de "app-economie". In januari 2017 bevatte Apple's App Store meer dan 2,2 miljoen applicaties voor de iPhone.

Report this page